نوشیدن مایعات
از دست دادن مایعات بدن سبب افزایش قند خون فرد می شود و در نتیجه بیمار لازم است که مقدار زیادی مایعات حین ورزش بنوشد . دو ساعت قبل از ورزش ، بیمار لازم است دو لیوان آب بنوشد و در حین ورزش ، مقدار کافی جهت جایگزینی مایعات از دست رفته بنوشد . در ورزش های طولانی مثل دویدن یا دوچرخه سواری ، لازم است بیمار هر 20 دقیقه به میزان 250 میلی لیتر مایعات بنوشد . نوشیدنی ورزشکاران جایگزین مناسبی برای آب و کربوهیدرات مورد نیاز ورزشکاران است . بیمار همچنین لازم است که از نوشیدن مقدار بیش از حد مایعات نیز خودداری کند تا دچار افت سطح سدیم نشود .
ورزش و دیابت نوع دو :
مبتلایان به دیابت نوع دو که روی درمان با انسولین هستند با مسائلی مشابه بیماران به دیابت نوع یک شده توجه کنند مگر اینکه قند خون آنها وضعیت پایدارتری داشته باشد . دلیل این مسئله این است که اساسا بسیاری از بیماران مبتلا به دیابت نوع دو سلول های بتای عملکردی در لوزالمعده خود دارند که می تواند مقدار قابل توجهی انسولین ترشح کند .
اگر بیمار تحت درمان با داروهای خوراکی باشد نمی توان این طور فرض کرد که در حین ورزش مشکل ندارد ، در صورت مصرف سولفونیل اوره ها یا بیمار ممکن است در اثر فعالیت بدنی دچار افت قند خون شود و لازم است که بیمار گلوکومتر و مقداری قرص گلوکز یا آب میوه همراه داشته باشد تا جلوی این افت قند خون را بگیرد و اگر دچار افت قند خون شد با پزشک خود دربارۀ کاهش دوز سولفونیل اوره ها مشورت کند .
درگیری چشم در اثر دیابت :
در صورت ابتلای بیمار به رتنیوپاتی ، ورزش شدید ، بدنسازی و وزنه زدن و یا ورزش بوکس شبب تشدید خونریزی می شود بنابراین بیمار لازم است که قبل از شروع برنامۀ ورزشی شدید به چشم پزشک مراجعه کند .
No related posts.