کنترل قند خون بیمار
بیمار لازم است که قند خون خود را مرتب مورد پایش قرار دهد که زمان های آن قبل از مصرف وعدۀ غذایی ، ۱/۵ تا ۲ ساعت بعد از وعدۀ غذایی ، قبل از خواب و ساعت ۲ بامداد است و اگر بیمار رانندگی می کند لازم است که بیشتر از این قند خون خود را اندازه بگیرد . کنترل نامناسب قند خون حین لقاح ، سبب افزایش خطر سقط خودبخودی و ناهنجاری و اختلالات قلبی ، کلیوی و سیستم عصبی و اسکلتی – عضلانی جنین می شود . کنترل دیابت به منظور نرمال نگه داشتن مقدار HbA1C قبل و حین بارداری خطر این اختلالات در شکل گیری ارگان های جنین را کاهش می دهد .کنترل قند خون حین بارداری نیز اهمیت دارد چرا که قند خون بالا می تواند سبب :
• پلی هیدروآمینوس که عبارتست از مایع آمینوتیک بیش از حد که سبب زایمان های زودرس می شود .
• مرده زایی
• جنین بزرگ در اثر انسولین بیش از حد در بدن جنین که در پاسخ به قند خون بالای مادر رخ می دهد که به این حالت “ماکروزومی “می گویند . در اثر این حالت ممکن است زایمان فرد با مشکل مواجه شود و خانم باردار نیاز به سزارین داشته باشد . نوزادان مبتلا به ماکروزومی احتمال دارد که دچار افت قند خون پس از تولد شوند و خوب شیر نخورند ، اختلال تنگی نفس داشته باشند ، دچار افت سطح کلسیم خون شوند و دچار زردی شوند .
• کتواسیدوز یک حالت بسیار شدید حین بارداری ایجاد می کند و می تواند منجر به مرگ جنین شود .
• این مسئله مهم است که بیمار در کنترل قند خون خود بسیار شدید عمل نکند به این صورت که اگر قند خون بعد از وعدۀ غذایی بالا نرود می تواند رشد کافی جنین را به خطر بیندازد و سبب کمبود وزن کودک نسبت به سن و سال او شود . (small for dates infant)
No related posts.